Изберете страница

Спалня: Насоки при избор на мебели.

юли 14, 2022 | Обзавеждане

Украсяването на стая ви с нови елементи и извършването на драматична промяна може да бъде ободряващо. Факторът на страха се прокрадва, когато започнете да мислите за цената и цената на грешка. За щастие изборът на подходящите мебели за вашите нужди е много по-лесен, ако си зададете няколко въпроса, преди да се отправите към шоурума или да натиснете „Купете сега“ във вашата онлайн количка за пазаруване. Обърнете внимание на осем съображения, които трябва да прегледате, преди да направите инвестиция в нови мебели за спалня.

За кого е стаята?

Купувате ли нови мебели за собствената си основна спалня, детска стая или спалня за тийнейджър? Помислете за личността на основния обитател на стаята. Отразете обитателя на стаята в темата, цвета, схемата и избора на мебели. Това са ключовите компоненти за създаване на стил на декориране.

gravita

Определихте ли стил на декориране?

Когато става въпрос за стил на декориране, съвременен и традиционен са две от основните категории дизайн. Всеки има различни издънки.

Ако сте фен на всичко съвременно, подгответе се за обновяване на мебелите в спалнята си поне на всяко десетилетие. Наричан още модерен, този стил може да се трансформира с течение на времето, но има някои общи елементи, които остават постоянни. Обикновено е без претрупване, модулен и елегантен.

Традиционният стил е по-класически вид. Този външен вид може да включва елементи от френски провинциални флорални тапети до легло с балдахин с извити стълбове, накрайници и някои орнаменти.

Ако не искате да се впускате само в една категория, можете да проектирате с преходен начин на мислене, като изберете стилове, които са някъде между традиционните и модерните.

Какъв е вашият бюджет?

Тъй като мебелите са голям разход, разгледайте изложбените зали или онлайн, за да разберете какво можете да си позволите. Ако мечтите ви са големи, но банковата ви сметка не е, имате няколко възможности:

Купувайте на разделения: Купете само една нова мебел сега и изчакайте, докато можете да си позволите да купите останалите. Започнете с най-важното, в този случай, леглото.

Използвайте го: Пазарувайте мебели втора употреба.

Мислете икономично: Изберете мебели с по-ниско качество (и следователно по-евтини), ако са предназначени за спалня за гости или детска стая.

Какво ще кажете за качеството?

Струва си да похарчите повече за висококачествени мебели за основната спалня. Спалнята е мястото, където ще прекарвате по-голямата част от времето си и има голяма стойност да се разходите за качествен матрак. Осигурете на тялото си подходяща подкрепа и осигурете спокоен сън, от който се нуждаете. Ако трябва да спестите някъде, бъдете пестеливи относно нощното шкафче, таблата или пейката за крака на леглото.

Колко голяма е стаята?

Съотношението между стаята и мебелите е от решаващо значение за добре декорираната стая. Размерът на мебелите трябва да бъде в баланс с размера на пространството.

Освен това, когато сте в шоурума, може да погледнете мебел и да си я представите в стаята си, но пренебрегнете да помислите дали може да влезе в къщата. Проверете размерите на просвета за отвора на вратата или всички тесни ъгли, водещи към стаята. Не искате да поръчате по поръчка невъзстановима мебел и след това да разберете в деня на доставката, че артикулът не може да влезе вътре.

marsilya

Какво ти е необходимо?

Може да сменяте всичките си стари мебели за спалня, като започнете от нулата в първия си апартамент или просто купувате няколко нови. Така или иначе, имайте план и знайте от самото начало от какво всъщност се нуждаете.

Ако споделяте леглото си с партньор, и двамата може да искате нощно шкафче. Или, ако вие или вашият партньор сте изключително високи, тогава изберете легло без подложка, така че пръстите на краката да не се стискат през нощта. Ако харесвате скрин, но установите, че няма достатъчно място в чекмеджето, за да побере всички дрехи, които планирате да съхранявате в него, тогава не пренебрегвайте очевидното.

Вземете предвид и начина си на живот. Може би вашата идея за идеалната неделна сутрин е цялото семейство, натрупано в леглото ви. Или децата ви спят в леглото ви всяка вечер? Какво ще кажете за домашни любимци? Помислете за размера на леглото, който е достатъчно просторен за вас и всички, които редовно са в него.

Искате ли съчетан комплект?

Въпреки че със сигурност е безопасно да закупите пълен, съчетан комплект мебели за спалня, това не е задължително, а в някои случаи дори може да не е най-добрият избор. В традиционна или официална стая съчетаният комплект изглежда страхотно, но в по-небрежните стилове твърде много съвпадащи може да бъде задушаващо или скучно. Вместо това изберете различни парчета, които се допълват, но не си пасват идеално.

vilza 1

Стаята споделена ли е?

Ако двама души споделят стаята, независимо дали става дума за двама братя и сестри или семейна двойка, помислете как могат да се споделят предметите в стаята. Могат ли братята и сестрите да споделят двуетажно легло? Какво ще кажете за бюро или кутия за играчки? Разгледайте размерите на стаята и избройте всички възможности за конфигурация на стаята.

Ако все още не сте си намерили подходяши мебели за вашата стая, можете да го направите при нас. Разгледайте сайта ни https://bellonabulgaria.bg/ и открийте страхотни мебели за Вашата стая.

Количката е празна